Winterbanden - Bilthoven - De Bilt - Utrecht - Zeist

Winterbanden - Bilthoven - De Bilt - Utrecht -Zeist

Winter in de Benelux. Onvoorspelbaar als geen ander seizoen. Alle weersomstandigheden passeren de revue. Om niet onaangenaam verrast te worden, is het belangrijk om met uw auto goed voorbereid de winter door te gaan. Banden spelen hierbij de hoofdrol, omdat zij de enige verbinding zijn tussen uw auto en de weg.

Profile Tyrecenter Van Hugten is d winterbandenspecialist. Als de temperaturen onder 7C komen geven winterbanden door hun speciale rubbersamenstelling en profielopbouw, een betere grip op droge, natte, bevroren en besneeuwde wegen. Winterbanden zijn belangrijk voor uw veiligheid en die van anderen. Profile Tyrecenter Van Hugten adviseert u graag. Ook leaserijders kunnen voor winterbanden bij Profile Tyrecenter Van Hugten terecht!

Winterbanden hebben een andere rubbersamenstelling dan een zomerband. De samenstelling is aangepast aan de weersomstandigheden. Wanneer de temperatuur daalt, wordt rubber namelijk stugger. De aangepaste rubbersamenstelling van een winterband blijft flexibel tijdens winterse weersomstandigheden. Ook het profiel verschilt ten opzichte van de zomerband. Het profiel is voorzien van zogenaamde ‘lamellen’. Tijdens het rollen van de band vervormt het profiel en grijpen de lamellen zich vast op het wegdek.

Veilige winterbanden

Winterbanden bieden meer veiligheid op de weg bij winterse omstandigheden. De positieve effecten van veilige winterbanden zijn al merkbaar bij temperaturen van 7C en lager. In veel Europese landen zijn winterbanden zelfs verplicht. Door het gebruik van winterbanden verbetert u zowel uw eigen veiligheid, als ook die van medeweggebruikers. De aangepaste rubbersamenstelling blijft flexibel tijdens natte en winterse weersomstandigheden. Hierdoor profiteert u van meer grip, een kortere remweg en optimale veiligheid. Van Hugten Mobility-Center adviseert u graag over de winterbanden, het assortiment en de prijzen.

Wanneer winterbanden?

Van Hugten Mobility-Center adviseert om winterbanden te monteren bij temperaturen onder de 7 C. Ook in de herfstperiode is het gebruik van winterbanden al cruciaal. Het profiel van winterbanden is uitermate geschikt om regen, sneeuw en ijs beter af te voeren. Dus ook bij natte weersomstandigheden zorgen winterbanden voor meer grip en een kortere remweg.

Verplichtingen met winterbanden en velgen

In veel Europese landen zijn winterbanden en sneeuwkettingen verplicht onder winterse weersomstandigheden. In landen als Duitsland, Oostenrijk, Itali en Zwitserland zijn winterbandennoodzakelijk. Het niet gebruiken kan tot juridische consequenties leiden. Dat geldt ook voor vakantiegangers. Houd hier rekening mee als u bijvoorbeeld op wintersport gaat.

Van Hugten Mobility-Center, uw winterbandenspecialist.

Centraal gelegen in Bilthoven. Treinstation en bushalte op loopafstand. De Bilt, Zeist en Utrecht op enkele minuten rij-afstand