Schokdempers vervangen - Bilthoven - Utrecht - Zeist

Schokdempers vervangen - Bilthoven - Utrecht - Zeist

Iedere auto is voorzien van schokdempers. Toch weten maar weinig automobilisten dat deze onderdelen meer voor hen betekenen dan comfort alleen. De schokdempers zorgen ervoor dat de banden onder alle omstandigheden contact houden met het wegdek en uw veiligheid.

Remweg en wagenziekte
Uit onderzoek blijkt dat een groot aantal voertuigen in Europa beschikt over onvoldoende functionerende schokdempers. Dat is niet verwonderlijk, omdat slijtage geleidelijk verloopt en de bestuurder zijn rijstijl daar ongemerkt op aanpast. Echter, onbewust brengt hij zowel zichzelf als andere weggebruikers in gevaar.

Versleten schokdempers hebben zowel invloed op de remweg, als op de wegligging van de auto. Versleten schokdempers houden de wielen niet langer op de grond, waardoor de auto gevoeliger voor zijwind wordt, oneffenheden in het wegdek niet langer opvangt wat schokken en trillingen veroorzaakt en de ondersteuning in de bochten doet verliezen. Versleten schokdempers hebben bovendien een nadelige invloed op het comfort van de inzittenden en de conditie van andere auto-onderdelen. De onrustige bewegingen van de auto veroorzaken wagenziekte, terwijl de levensduur van de banden door onregelmatige slijtage aanzienlijk terugloopt.

Wanneer schokdempers vervangen?
Als de vering van uw auto stug voelt, of juist veel te licht, wordt het tijd om uw schokdempers te laten controleren. Daarom is het verstandig om ze iedere 20.000 km te laten controleren. Profile Tyrecenter van Hugten inspecteert en test de schokdempers gratis en indien nodig kunnen ze direct met geavanceerde apparatuur vervangen worden. Profile Tyrecenter van Hugten monteert uitsluitend kwalitatief hoogwaardige Monroe schokdempers met een lange levensduur.

Alle door Profile Tyrecenter gemonteerde schokdempers zijn 24 maanden lang gegarandeerd tegen fabrieksfouten, ongeacht het aantal gereden kilometers. 

Van Hugten Mobility-Center. Uw schokdemper specialist, centraal gelegen in Bilthoven. Treinstation en bushalte op loopafstand. De Bilt, Groenekan, Zeist en Utrecht op enkele minuten rij-afstand