Geen eenheidsworst-autobedrijf

17 mei 2015

Klanten waarderen kleinschaligheid Van Hugten Mobility-Center


De BOVAG slingerde onlangs een artikel de pers in met als kop: 'Helft showrooms moet dicht'. Schaalvergroting is het toverwoord. "De haren gingen me er rechtop van staan", zegt Ron van Hugten van Van Hugten Mobility-Center in Bilthoven. "Onze klanten waarderen juist de kleinschaligheid, de persoonlijke benadering." en vooral ons auto onderhoud op maat.

Ron spreekt trouwens niet graag van klanten. "Ik spreek liever van gasten, zoals in de horeca. Het gaat me net om dat beetje extra." Daarom ergert hij zich ook zo aan de stelling van de BOVAG. "Ik wil geen eenheidsworst zijn", zegt Ron van Hugten van het inmiddels 62-jarige familiebedrijf strijdbaar. "Een kleinere familiegarage biedt een vertrouwde omgeving. De gasten vinden dat prettig; sommigen komen hier al meer dan veertig jaar! De persoonlijke ontvangst en service, het directe contact met de familie, de gezelligheid van ons oude pand, het speelt allemaal mee. Daarnaast hanteren we toch zeer scherpe prijzen."Tot enkele jaren geleden lag de nadruk op het dealerschap en dealer-erkend onderhoud, nu kun je bij Van Hugten Mobility-Center terecht voor aankoop van nieuwe en tweedehands auto's, auto-onderhoud volgens fabrieksspecificaties, lease, APK, reparaties, banden en velgen. Een heel palet aan activiteiten voor een familiebedrijf dat Ron - verantwoordelijk voor verkoop en marketing - voert met zijn broer Nol ("de techneut"), zus Maja (administratie) en een 8-tal medewerkers. "Ik voelde de veranderingen in de markt al 6-7 jaar geleden aankomen. Bovenop de crisis heeft vooral het internet de automarkt veranderd. Wij hebben gelukkig al vroeg de omschakeling gemaakt naar een universeel autobedrijf." Ron is dan ook een man die meer denkt in kansen dan in problemen. Zo ook in het geval van de schaalvergroting. "Hoe gaat het dan straks verder als de helft van de dealers dicht gaat? De consument zal misschien straks wel zijn auto ergens - eventueel online - kopen, maar waar moeten ze in onderhoud? Moet je dadelijk een eind gaan rijden naar een dealer om een lampje te laten vervangen? Dat doe je misschien één keer, maar geen tweede keer."
En hier ziet Ron dus kansen voor een kleinere familiebedrijf. "Veel auto's uit deze regio krijgen wij nu in onderhoud omdat ze hier in de buurt niet meer naar hun dealer kunnen of willen. Onze slogan, zoals ook op onze gevel staan, is dan ook heel simpel", stelt Ron. "Van Alfa Romeo tot Volvo, reparatie en onderhoud van ALLE merken auto’s!"

 

Meer nieuws...