Groot is niet altijd beter.

14 januari 2015

Groot is niet altijd beter

Groot hoeft niet altijd beter te zijn”, zegt Ron van Hugten. “In een kleinere familiegarage heb je altijd met dezelfde mensen van doen. De klanten vinden dat prettig; sommigen komen hier al meer dan veertig jaar! De persoonlijke ontvangst en service, het directe contact met de familie, de gezelligheid van ons oude pand; het speelt allemaal mee.”

Klanten kunnen bij Van Hugten Mobility-Center terecht voor aankoop van nieuwe en tweedehands auto’s, auto onderhoud volgens fabrieksspecificaties, APK, reparaties, banden en velgen. Ron van Hugten: “Van Alfa Romeo tot Volvo, we bieden allround service voor alle merken auto’s. Het belangrijkste is dat onze klanten zorgeloos kunnen rijden.”

Het familiebedrijf bestaat sinds 1953. Toen richtte Van Hugten senior samen met zijn vrouw Auto-Rijschool Rally op. Het garagebedrijf startte in datzelfde jaar in een kleine werkplaats achter het pand aan de Leijenseweg 16 in Bilthoven. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot een Mobility-Center met Profile Tyrecenter en Profile Velgencenter onder één dak.

“Ik ben altijd al gefascineerd geweest door auto’s”, herinnert Ron Van Hugten zich. “Als klein jochie stond ik al te sleutelen. Ik ben geboren en getogen in dit bedrijf. Mijn broer en ik volgden allebei een auto-technische opleiding. Niet omdat het moest van mijn ouders, maar omdat we niet anders wilden. Voor onze generatie was de auto heilig. Hoe harder de motor brulde, hoe mooier.”

Broer Nol is de echte techneut, die de werkplaats aanstuurt. Zus Maja is verantwoordelijk voor de administratie. Ron doet alles wat met marketing en verkoop te maken heeft en geeft richting aan het bedrijf. “Ik ben constant op zoek naar de ontwikkelingen in de markt. Het is niet altijd makkelijk, maar ik ben trots dat we nog steeds met een vaste ploeg van zes monteurs en een magazijnmedewerker werken. Ze kunnen stuk voor stuk meedenken met onze klanten. Het doel van ons bedrijf en al onze medewerkers is dan ook de tevredenheid van onze klanten.”

Moeder van Hugten is inmiddels 79 jaar en werkt af en toe ook nog een uurtje mee in de zaak, en is er op deze manier nog altijd mee verbonden. De nieuwe generatie doet heel andere dingen. Het ziet er dan ook niet naar uit dat een van de kinderen het bedrijf in de toekomst gaat voortzetten. Ron van Hugten vindt dat geen probleem: “Onze kinderen moeten vooral doen wat ze zelf willen.”

Nol, Ron en Maja van Hugten

 

Meer nieuws...