Grote beurt - Bilthoven - De Bilt - Utrecht - Zeist

Grote onderhoudsbeurt aan uw auto tegen scherpe prijzen

Een grote onderhoudsbeurt Grote onderhoudsbeurt auto(grote beurt) is eigenlijk een uitbreiding van de ‘kleine’ onderhoudsbeurt met extra werkzaamheden. Een vaste omschrijving van de grote onderhoudsbeurt bestaat niet, want dat is per merk, model en type auto verschillend. Zo schrijft de ene fabrikant voor dat naast het standaard onderhoud bij 60.000 km ook de bougies en het luchtfilter moeten worden vervangen. En de andere fabrikant dat na 80.000 km de remvloeistof en de koelvloeistof ververst dienen te worden.

Wat wordt er precies gechecked?

Naast het uitvoeren van onderhoudsbeurten volgens merkspecifieke controlelijsten (bijvoorbeeld olie en oliefilter vervangen) wordt je auto tijdens de onderhoudsbeurt op verschillende punten gecontroleerd. Vooral cruciale onderdelen als remmen, banden, ruitenwissers en uitlaat worden gecheckt, maar ook bijvoorbeeld bougies en het brandstoffilter. Als blijkt dat er onderdelen versleten of kapot zijn dan zal de monteur deze - met uw goedkeuring - vervangen (deze kosten zijn vaak niet inbegrepen bij de prijs van een onderhoudsbeurt). Het vervangen van deze onderdelen is doorgaans te verdelen in: extra onderhoud en slijtage- of tijdgebonden reparaties.

Wat is aanvullend onderhoud?

De onderhoudsbeurt bestaat uit een basis check en mogelijk aanvullend onderhoud. Aanvullend onderhoud betekent het controleren en/of vervangen van specifieke onderdelen als bougie(s), interieurfilter, luchtfilter, brandstoffilter, controleren en distributieriem. Tijdens de onderhoudsbeurt stellen wij vast of aanvullend onderhoud nodig is. Aanvullend onderhoud bij een beurt van 30.000 km is anders dan bij een beurt van 60.000 km en anders voor elke auto. Het vervangen van een distributieriem is een voorbeeld van preventief onderhoud dat je sowieso volgens richtlijnen laat uitvoeren.

Wat zijn slijtage- of tijdgebonden reparaties?

Voor sommige onderdelen hangt de levensduur af van het gebruik (bijv. remmen, ruitenwisserbladen en banden). Deze slijtagereparaties worden voorspeld op basis van jouw type auto, bouwjaar, kilometerstand en rijgedrag. Daarnaast zijn er tijd- of kilometergebonden reparaties (bijv. de distributieriem). Deze moeten worden uitgevoerd bij een aantal verstreken jaren of gemaakte kilometers (afhankelijk van wat eerst komt). Wij stellen tijdens de onderhoudsbeurt vast welke slijtage- en/of tijdgebonden reparaties nodig zijn.

Ook voor een grote onderhoudsbeurt gaat u naar Van Hugten Mobility-Center.
Uw onderhoud specialist, centraal gelegen in Bilthoven. Treinstation en bushalte op loopafstand. De Bilt, Groenekan, Zeist en Utrecht op enkele minuten rij-afstand