Centreerringen voor lichtmetalen velgen

Centreerringen: onmisbaar voor je auto!

Centreerringen zijn veel meer dan alleen een hulpstukje bij de montage van een velg. Ze zijn onmisbaar voor je auto! De centreerring zorgt ervoor dat je velg steviger en veiliger onder je auto gemonteerd kan worden.

Centreerringen

Centreerringen zijn kunststof of metalen ringen die je in de kern van de velg, schuift of klikt. De centreerring is maar een klein onderdeeltje van je wagen, maar vergis je niet: het is wl prettig en noodzakelijk dat 'ie er is. Dankzij centreerringen blijven velgen goed op hun plaats zitten n is een auto nog een klein beetje betaalbaar.

Zonder centreerringen zou een velgenproducent voor elk automodel een andere velg moeten produceren, met exact de juiste maat naafgat. Dit zou enorm veel tijd en geld kosten.

Naafgat

Centreerringen maken dit onnodig: velgenproducenten kunnen hun velgen gewoon in een standaard maat van de band laten rollen. Een en dezelfde velg kan op meerdere automodellen gemonteerd worden. De centreerring zorgt ervoor dat de ruimte tussen het naafgat van de velg, waar de wielas van de auto doorheen loopt, en de naaf van de auto perfect opgevuld wordt.