APK - Bilthoven - De Bilt - Utrecht - Zeist

APK bij Van Hugten Mobility-Center in Bilthoven.

Algemene Periodieke Keuring, kortweg APK, is een belangrijke keuring. Tijdens deze keuring beoordeelt de keurmeester uw auto op drie aspecten: verkeers veiligheid, milieu en registratie. Uw auto wordt op een groot aantal punten gekeurd.

Wanneer en hoe vaak moet mijn auto worden gekeuControleer hier uw APK keuringrd?

Per 1 januari 2008 gelden hiervoor andere regels, waarbij er onderscheid wordt gemaakt tussen auto’s die op benzine rijden en auto’s die op diesel of LPG rijden.

Benzine

Als uw auto op benzine rijdt en nog niet eerder is gekeurd, moet de eerste keuring plaatsvinden vier jaar nadat de auto voor het eerst op de weg is toegelaten. Als uw auto wel eerder APK-gekeurd is, geldt de datum op het keuringsrapport. Dit is de vervaldatum voor de APK. Met andere woorden: uw auto moet uiterlijk op deze datum zijn goedgekeurd. Na deze keuring moet uw auto twee keer iedere twee jaar APK-gekeurd worden. Daarna ieder jaar.

Diesel of LPG

Als uw auto op diesel of LPG rijdt en nog niet eerder is gekeurd, moet de eerste keuring plaatsvinden drie jaar nadat de auto voor het eerst op de weg is toegelaten. Als uw auto wel eerder APK-gekeurd is, geldt de datum op het keuringsrapport. Dit is de vervaldatum voor de APK. Met andere woorden: uw auto moet uiterlijk op deze datum zijn goedgekeurd. Na deze keuring moet uw auto jaarlijks APK-gekeurd worden.

Kijkt u voor meer informatie over de APK-keuring op www.apk.nl

Van Hugten Mobility-Center. Uw APK specialist.

Centraal gelegen in Bilthoven. Treinstation en bushalte op loopafstand. De Bilt, Groenekan, Zeist en Utrecht op enkele minuten rij-afstand