AIRCO - Bilthoven - De Bilt - Utrecht - Zeist

Hoe de airconditioning van je auto je veiligheid verhoogt

Airco in de auto biedt naast extra comfort, een verhoogde veiligheid voor de automobilist. Uit onderzoek blijkt dat bij te hoge temperaturen het concentratievermogen van de bestuurder afneemt en het lichaam sneller vermoeid raakt. Met een airconditioning in de auto kan de temperatuur van het interieur naar wens van de bestuurder afgesteld worden. Bovendien wordt de aanwezige lucht in de auto onttrokken van vocht. Hierdoor voelen de bestuurder en inzittende zich beter en blijft het concentratie vermogen langer optimaal.

In tegenstelling tot wat vele mensen denken, kan een airconditioning in alle jaargetijden gebruikt worden. Naast de primaire functie, het koelen van de binnenstromende lucht , zorgt het aircosysteem tevens voor een ontvochtiging Ún reiniging van de interieurlucht van uw auto. Door de airco in combinatie te gebruiken met de verwarming, kan er 's zomers gekozen worden voor koude droge lucht en in de winter voor warme droge lucht.

Airco onderhoud

Een airco installatie verliest per jaar 8% koudemiddel. Een systeem van 3 jaar oud werkt dus nog maar voor 75%!. Koudemiddel zorgt onder andere voor de smering van de compressor in de airco installatie. Wanneer een aircosysteem te weinig koudemiddel bevat, is de smering onvoldoende. Gevolg is dat het systeem (in de warme maanden) maximaal moet presteren met een minimale smering. Dit kan tot grote en dure reparaties leiden. Een airco test of airco servicebeurt is daarom erg belangrijk.
 

Wat doen we bij een Airco onderhoudsbeurt:

  • Controle functioneren airco, eventuele lekkage en pollenfilter
  • Recyclen en bijvullen koudemiddel
  • Preventief toevoegen van fluor lek-detectie vloeistof
  • Optioneel is het ook mogelijk het pollenfilter te vervangen,


Misschien kies je liever voor een aircocheck,

waarbij we de airco grondig controleren,
de uitstroomtemperatuur meten en het pollenfilter controleren. Een jaarlijkse check is een aanrader. Kies je alsnog voor een onderhoudsbeurt? Dan vervallen de kosten van de aircocheck.

Kosten aircoservice

  • Kosten aircocheck: €29.50
  • Kosten geurbehandeling airco: €49,50
  • Kosten onderhoudsbeurt airco: €99,50 (incl. tot 250 gram bijvullen)
  • Koudemiddel per gram €0,07 bij meer dan 250 gram bijvullen

Van Hugten Mobility-Center, uw Airco specialist. Centraal gelegen in Bilthoven. Treinstation en bushalte op loopafstand. De Bilt, Zeist en Utrecht op enkele minuten rij-afstand