Koel zonder airco

5 tips om zonder airco koel te blijven in de auto

De airco’s in auto’s draaien momenteel overuren. En de warmte buiten lijkt nog wel even aan te houden. Maar wat als je auto geen airco heeft? Hoe houd je dan het hoofd koel? Suzuki heeft enkele tips voor je.

 1: laat maar waaien

Koop een ventilator. Geen joekel natuurlijk, maar een kleintje. Die kun je bijvoorbeeld op het dashboard van je auto plaatsen. Simpelweg aansluiten op de sigarettenaansteker, aanzetten en het is alsof er een heerlijk frisse zeebries het interieur van je auto in waait! Voor nog geen 10 euro houd jij het hoofd koel.

2: gebruik de arko

Arko? Ja: Alle Ramen Kunnen Open. Vooral als je binnendoor rijdt (en dus langzamer dan op de snelweg) is het met een ruitje open heel aangenaam rijden. Je ruikt de bloemen en hoort de vogeltjes zingen. Heerlijk toch? En als je van die handige zijwindschermen monteert (of laat monteren) kun je ook op de snelweg zonder al te veel windgeruis met een raampje open rijden.

3: neem handdoeken mee

Een droge, lichtkleurige handdoek is een prima hittebuffer. Deze reflecteert namelijk de zon. Leg hem bijvoorbeeld over een donkergekleurd kinderstoeltje.

4: water, water, water

Zorg dat je voldoende water bij je hebt. Neem bijvoorbeeld flesjes met bevroren water mee. Als je een flesje in je nek legt, zorgt dat voor aangename verkoeling. En sowieso is het bij warmte goed om veel water tot je te nemen. Wat ook helpt, zijn van die vochtige doekjes. Wanneer je deze op je bezwete voorhoofd legt, voel je je als herboren. Zet vervolgens de handventilator aan (tip 1) en de hitte verdwijnt als sneeuw voor de zon.

5: I’m dreaming of a … … white Christmas!

Raampjes open, kerstmuziek op en lekker meezingen met Bing Crosby. Als je het daar niet koud van krijgt. En als je dan ook nog luchtige kleding draagt, zoals linnen, zit je binnen no-time met kippenvel achter het stuur.

PS Is jouw auto wel uitgerust met airco? Kijk dan een op de volgende stapelvoordeel aanbiedingen.